Zen: beheer presets vst instrumenten zonder kopzorgen

Als je over veel vst-instrumenten beschikt, dan heb je vaak een enorme hoeveelheid presets op de harde schijf staan. Het zou mooi zijn als je deze vanuit één plek kunt benaderen, laden en afspelen in je tracks. Dat is precies wat Zen doet, een gratis vst-plugin die een paar weken geleden is geïntroduceerd door BigTick.

Zen laadt in de vst-host als plugin en verzamelt automatisch via de website van BickTick de beschikbare presets van de ondersteunde synthesizers. De computer moet hierbij natuurlijk online zijn, maar het is ook mogelijk om offline te werken. Meer informatie hierover vind je in de faq op de website van BickTick.

Daarnaast kun je ook je eigen presets importeren. Dit werkt overigens een beetje omslachtig en vergt veel klikwerk doordat voor de import iedere preset apart moet worden geladen in Zen.

De gedownloade presets zijn keurig gerangschikt in categorieën als Pads, Leads, Bass, Strings, Piano, enzovoort. Ook kun je naar presets zoeken met behulp van zoekwoorden. Als je op een preset klikt, dan laadt Zen de synthesizer en kun je beginnen met muziek maken.

Zen kun je downloaden via de website van BickTick.

Share

Dit bericht is geplaatst in Tips & trucs en getagd , , , , . Bookmark de permalink

2 Reacties op Zen: beheer presets vst instrumenten zonder kopzorgen

 1. Marga zegt:

  Ik zou ook wel me eigen zen muziek willen maken, dus ik ga deze plugin zeker installeren. Bedankt!

  • Ruud de Graaff zegt:

   Hoi Marga,
   Deze plug-in maakt zelf geen geluid, maar verzamelt de voorgeprogrammeerde geluiden van andere plug-ins. Misschien is de ChineeGuZheng Classic van Kong Audio met gesamplede authentieke Chinese instrumenten wel iets voor jou!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>