XILS-lab PolyKB II nu beschikbaar

Zo vlak voor de kerstdagen worden nog even snel een paar interessante synthesizers gelanceerd. Tone2 lanceerde afgelopen week de extraverte, trancy klinkende ElectraX. XILS-lab komt nu met de wat ingetogener, op analoge hardware gebaseerde PolyKB II.

De PolyKB is een emulatie van de in de jaren ’80 uitgebrachte hardwaresynthesizer polyKobol. Volgens de overlevering werden van de polyKobol slechts 30 geproduceerd, mede door de overweldigende concurrentie en het succes van de Yamaha DX7 synthesizer. Daardoor zal het natuurlijk lastig zijn om te zeggen of XILS-lab een goede emulatie heeft geproduceerd. Slechts weinig mensen hebben immers ooit met de polyKobol gespeeld. Ook XILS-lab zelf heeft zich moeten baseren op een paar audiosamples van de makers van de polyKobol.

In ieder geval klinkt de PolyKB II geweldig. Bijzonder aan deze synthesizer is de modulated wave morphing van de oscillatoren, een feature die volgens de Franse softwaremaker de grootste uitdaging was om te emuleren. Misschien is dit ook de reden waarom dit vst-instrument meer vraagt van de cpu dan andere synthesizers.

De PolyKB II is een verbeterde versie van de nog niet zo lang geleden uitgebrachte PolyKB. XILS-lab heeft onder andere de modulatiemogelijkheden uitgebreid, een phaser en een duale equalizer toegevoegd in de effectensectie, de arpeggiator, de ingebouwde sequencer en het stereopad verbeterd. Daarnaast is de interface aangepakt met onder andere een verbeterd preset-managementsysteem en de keuze uit een grote en een kleinere interface.

Gebruikers van de eerste versie mogen van de Franse softwarefabrikant gratis upgraden. Daarnaast heeft de webshop Don’t Crac[k] tot 14 december aanstaande een actie lopen met producten van XILS-lab, waaronder de PolyKB II voor slechts $89 (€68). Dat is een koopje. Let op: voor dit vst-instrument is een usb-dongel vereist van eLicenser of iLok. Deze kun je in Nederlandse muziekwinkels kopen voor €20/€30. Via de webshop van XILS-lab kun je die van eLicenser kopen voor €12.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>