Video: preview Windows 8 – ondersteuning voor tablets

Nu de tabletsmarkt in alle hevigheid is losgebarsten zit de Windowsgebruiker nog steeds te wachten op tabletondersteuning. In de onderstaande video kun je zien dat Microsoft bezig is om Windows 8 klaar te stomen voor tablets. Deze versie, die mogelijk pas volgend jaar uitkomt, is bedoeld voor gebruik op tablets, laptops en desktops.

De tabletondersteuning lijkt op een apart menusysteem met grote vlakken dat over de oorspronkelijke Windows is gelegd. Aan het eind van het filmpje kun je zien dat het vertrouwde bestandssysteem en vensters opeens te voorschijn komen, onder andere met Excel. Dus het idee is om zo het beste van twee werelden te krijgen.

Wat zou het cool zijn om je favoriete muzieksoftware voor Windows op een tablet met aanraakscherm te draaien! Hopelijk zullen softwareontwikkelaars snel inspringen op deze interessante ontwikkelingen.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>