Ujam: maak een lied in vijf minuten

Ken je Microsoft Songsmith nog? Ujam is een online-versie van dit jamprogramma. Met Ujam kun je binnen een paar minuten een compleet muziekstuk maken zonder iets te weten van compositie.

Het werkt zo. Na te zijn ingelogd zing of speel je een idee voor een lied in op Ujam. Of je uploadt een opname die op je computer staat naar de website (wav, aiff of mp3). Nadat het idee op de server staat, zoekt Ujam de akkoorden bij je opname. Vervolgens kun je een bepaalde stijl kiezen, bijvoorbeeld Techno of Brit Pop. Daarna zet Ujam de gewenste muziekstijl in elkaar, samen met je eigen opname. In de onderstaande video met de zangeres Alison Lewis zie je hoe dit werkt:

Ujam is nog in ontwikkeling, dus de website kan soms kuren vertonen. Het mooie is wel dat je nu nog suggesties kunt indienen op het forum van Ujam. Zo ontbreekt momenteel bijvoorbeeld de mogelijkheid om de miditracks die Ujam genereert te exporteren voor gebruik in je favoriete muziekprogramma.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Tips & trucs en getagd , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>