touchAble: Griid voor powerusers

De applicaties voor de iPad worden in hoog tempo ontwikkeld. Gisteren stond op deze plek de App Griid in de schijnwerpers. Nu blijkt er nog een interessant programma voor de iPad te zijn waarmee je Ableton Live met je iPad kunt aansturen: touchAble.

TouchAble kun je omschrijven als een soort Griid voor powerusers. Je kunt met touchAble niet alleen je clips in Session View van Ableton Live lanceren via het touchscreen van je iPad, maar ook de mixer, effecten en instrumenten.

Zo kun je onder andere je synthesizers bespelen en opnemen via een dubbel virtueel keyboard en je drummachines met 16 drumpads. Beiden zijn voorzien van een vijftraps aanslaggevoeligheid en octaafselectie. Mensen die aan een scherm niet genoeg hebben kunnen touchAble eventueel op twee iPads installeren. De ontwikkelaar meldt zelfs een werkende installatie van 4 iPads te hebben, zodat je met z’n vieren aan de slag kunt. In het filmpje hieronder zie je touchAble aan het werk:

Zodra touchAble door Apple is goedgekeurd, kun je hem kopen in de App Store tegen de tijdelijke introductieprijs van € 14.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>