SoundPrism: iedereen kan muziek maken

Met behulp van moderne computertechnologie kan iedereen muziek maken, ook al weet je helemaal niets van muziektheorie en akkoordenschema’s. Met SoundPrism van de softwareontwikkelaar Audanika kun je eenvoudig akkoorden, baslijnen en melodie├źn maken via het touchscreen van de iPad. Het programma zorgt ervoor dat je muziek altijd harmonisch klinkt. De onderstaande video geeft een eerste indruk van de mogelijkheden van dit programma:

Apple moet nog goedkeuring verlenen op deze App, meldt Create Digital Music. SoundPrism moet ongeveer rond de 4 dollar gaan kosten, dus voor de prijs hoef je deze App in ieder geval niet te laten liggen. Met behulp van een Korg Kaoss Pad en SoundPrism kun je verrassend leuke, interessante muziek maken, zie de onderstaande demonstratie van Audanika, de maker van SoundPrism:

Momenteel ben je als gebruiker van SoundPrism nog gebonden aan de bijgeleverde ingebakken synthesizers. Anika zal nog extra geluiden maken die je tegen betaling kunt gebruiken.

De ontwikkelaar zou in de toekomst mogelijk een midi-out aan het programma willen toevoegen, zodat je met SoundPrism externe synthesizers kunt aansturen. Net als het programma Scalomat voor de (zeer prijzige) Jazz Mutant Lemur. Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , . Bookmark de permalink

1 Reactie op SoundPrism: iedereen kan muziek maken

  1. Joris zegt:

    Heel cool! Komt allemaal wel een beetje at random over, maar misschien is dat ook wel de bedoeling. Het klink in ieder geval goed! :-)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>