Rob Papen heeft The 4 Element Synth gepubliceerd, een sound design masterclass die bestaat uit een boek en vier dvd’s met tien uur videocontent. Deze masterclass biedt inzicht in de werking van subtractieve synthesizers.

Rob Papen komt uit Nederland en is de ontwikkelaar en sound designer van een aantal uitstekende synthesizer plug-ins waaronder Predator, Punch, SubBoombass, Blue en Albino. De ouderen onder ons zullen ongetwijfeld nog de band Nova herinneren, waarvan Rob Papen indertijd deel uitmaakte. In 1982 had Nova een nummer 1 hit in Nederland met het nummer Aurora.

In 2001 begon hij in zijn studio masterclasses te geven over synthesizer sound design. Voor deze trainingsessies ontwikkelde hij zijn eigen methode om subtractieve synthese uit te leggen. Deze methode heet The 4 Element Synth. De masterclass training is nu overgezet naar een boek en dvd-pakket en geeft verschillende tips en trucs die je helpen bij het ontwerpen en tweaken van je eigen geluiden. Tijdens de masterclass passeren verschillende hardware- en softwaresynthesizers (Predator natuurlijk) de revue.

Deze synthesizer sound design training is beschikbaar in het Engels voor zowel beginners als doorgewinterde pro’s. De prijs is 74 euro (inclusief 6 procent BTW) exclusief de verzendkosten.