Rhizome: de ultieme groovemachine?

Feeltune heeft Rhizome gelanceerd, een pc die is geoptimaliseerd voor muzikanten. Rhizome was een van de hoogtepunten van de MusikMesse 2010 en de toekomst van groovemachines, jubelt Gearjunkies. De machine ziet er op het oog indrukwekkend uit met vier ingebouwde displays, veel knoppen en drumpads. In de onderstaande video wordt Rhizome gedemonstreerd:

Ook onder de motorkap zien de specificaties van de hard- en software er prima uit. De Rhizome heeft een moderne processor, een geluidskaart van RME, een afgeslankte versie van Windows XP en een eigen sequencer met ondersteuning voor midi en vst-plugins. Standaard worden effecten van Ohmforce, een sampler en twee vst-synthesizers van Geforce (Minimonsta, Odditty) geïnstalleerd. Daarnaast kun je ook je eigen favoriete vst-plugins installeren. Het instapmodel gaat ongeveer €3.000 kosten.

Of het concept bij iedereen zal aanslaan en producten als (de veel goedkopere) Native Instruments Machine zal wegblazen is maar zeer de vraag. Het moet precies passen in je workflow, de manier waarop je werkt. Zo werk je bij de Rhizome bijvoorbeeld de midi bij met behulp van draaiknoppen. Dat moet je maar net liggen.

Meer informatie over Rhizome vind je op de website van Feeltune.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>