Phosphor: klassieke alphaSyntauri synthesizer in modern jasje

Audio Damage heeft Phosphor uitgebracht, een moderne versie van de klassieke alphaSyntauri synthesizer. Bij het ontwerp van Phosphor heeft de softwaremaker zoveel mogelijk dat van de alphaSyntauri gevolgd en deze gemoderniseerd.

De alphaSyntauri is een klassieke digitale additieve synthesizer die begin jaren tachtig werd uitgebracht voor de Apple II homecomputer. Het was een van de eerste software-synthesizers die commercieel werd verkocht. De toetsenist Herbie Hancock zou indertijd een exemplaar in bezit hebben gehad.

Phosphor heeft twee additieve oscillators. Verbeteringen ten opzichte van het origineel zijn onder andere volledige aanslaggevoeligheid, verbeterde modulatie, de LFO’s kunnen met het tempo worden gesynchroniseerd, en de toevoeging van twee monofonische modes en twee delay-effecten. Phosphor werkt zowel met de originele samplerates van de alphaSyntauri als met moderne samplerates die voor een ander geluid zorgen.

Phosphor kost $59 (€45). Meer informatie en demotracks vind je op de website van Audio Damage.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , . Bookmark de permalink

1 Reactie op Phosphor: klassieke alphaSyntauri synthesizer in modern jasje

  1. Pingback: Video: Phosphor synthesizer door Audio Damage |Maak Digitale Muziek

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>