Korg onthult nanoSERIES2 mobiele midi-controllers

Korg onthult de nanoSERIES2, drie mobiele usb-midi-controllers die je in je rugzak kunt meenemen. De nanoSERIES zijn voor muzikanten die veel onderweg zijn, of graag op de bank met de laptop op schoot zitten.

De nanoSERIES2 bestaat uit de nanoKEY2, nanoPAD2 en nanoKONTROL2. De nanoKEY2 heeft 25 aanslaggevoelige toetsen voor het inspelen van pianopartijen. Op zijn voorganger, de nanoKEY, was nogal wat kritiek. Dus laten we hopen dat deze nieuwe versie een flinke verbetering is.

Met de nanoPAD2 kun je drums inspelen met behulp van de 16 pads. Deze beschikt ook over een Kaossillator-achtige X-Y pad voor het besturen van parameters (knoppen) op synthesizers. En de nanoKONTROL2 heeft draaiknoppen, schuiven en drukknoppen voor het mixen.

De controllers zijn verkrijgbaar in zwart en wit. De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk ligt deze tussen de 50 en 60 euro per stuk.

Tip: wie voldoende heeft aan een oude midi-controller uit de nanoSERIES kan nu meteen zijn slag slaan. De muziekwinkels hebben deze momenteel in de aanbieding gezet.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>