JP6K gelanceerd – Super Saw Me!

JP6K synthesizerAdam Szabo heeft de JP6K synthesizer gelanceerd. Deze VST-plug-in is ontwikkeld om het wereldberoemde super saw-geluid te maken, een geluid dat in de jaren negentig werd geïntroduceerd door de Roland JP-8000. De JP6K is een echte one trick pony, maar doet dit trucje wel erg goed. De synthesizer maakt vette geluiden die uitstekend te gebruiken zijn in trance en andere dance-georiënteerde producties.

Doordat Adam Szabo (alias Adam van Baker) de mogelijkheden van deze synthesizer beperkt heeft gehouden is hij relatief eenvoudig te programmeren, en kun je snel goede resultaten krijgen. De JP6K heeft twee oscillatoren die als basis slechts één golfvorm hebben: de super saw. Daarbij kun je ook nog noise (ruis) bijmengen. Verder beschikt de plug-in over een LFO, een filter, een Amp envelope, bass- en treble-regeling en een delay-effect.

De JP6K kost €25 en is beschikbaar voor Windows (32-bit). Meer informatie en een demo vind je op de website van Adam Szabo.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>