Cubase 6: midi bewerken met expressie

Steinberg heeft vandaag Cubase 6 uitgebracht. De audiobewerking is verbeterd. Verder zijn een paar nieuwe vst-instrumenten en effecten aan het arsenaal toegevoegd. Maar de meest interessante toevoeging is misschien wel de VST Expression 2-technologie.

Met VST Expression 2 krijgt iedere midi-noot zijn eigen automatiserings-parameters ingebakken. Zo kan een individuele midi-noot in een akkoord bijvoorbeeld apart worden gemoduleerd. Een video op de website van Steinberg laat zien hoe dit werkt. Dit is in potentie een heel coole feature. In potentie, omdat het betreffende VST-instrument hiervoor wel ondersteuning moet bieden.

De audiobewerking is aangepakt met verbeterde tempo- en slagdetectie (hitpoint detection). Zo kan audio eenvoudiger in stukken worden gehakt (slicen) en kun je live-drumopnames net als midi-drumtracks automatisch gelijktrekken aan het tempo van de sequencer met behulp van quantize. Met de nieuwe group-edit-functie kun je meerdere audiotracks tegelijk bewerken.

Verschillende opnames van zang of een instrument kunnen eenvoudiger worden gecombineerd tot één opname. Als je bijvoorbeeld meerdere malen een bepaald gedeelte van de track hebt ingezongen, dan kun je de beste opnames combineren tot een geheel.

Een emulatie van een aantal gitaarversterkers is toegevoegd aan de effectensectie en een uitgeklede versie van de Halion Sonic workstation is nu onderdeel van de instrumentensectie. Meer informatie en de rest van de features kun je vinden op de website van Steinberg.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>