Apple presenteert iPad 2

GarageBand voor iPadSteve Jobs van Apple heeft vandaag de nieuwe iPad 2 gepresenteerd, meldt Computer Idee. Je kunt de tablet nu al bewonderen op de website van Apple, waar de hardwarefabrikant een gelikte presentatie inclusief video’s heeft gepubliceerd. In de Verenigde Staten komt de iPad 2 al op 11 maart a.s. beschikbaar, in Nederland op 25 maart, wat verrassend snel is.

De iPad 2 komt in een witte en een zwarte uitvoering. Het tablet is 33 procent dunner en tot 15 procent lichter dan zijn voorganger. De iPad 2 wordt geleverd met een 1 gigahertz dualcore processor die tot twee keer sneller is dan de huidige iPad. Dit moet een sterk verbeterde performance geven, handig voor multi-tasking, maar hopelijk gaan we dit in de toekomst ook terugzien in krachtiger muziekapplicaties. Bij de verbeterde performance belooft Apple dezelfde accuduur van 10 uur. De opslagcapaciteit blijft met 16, 32, of 64 gigabyte hetzelfde, wat een beetje teleurstellend is.

Opvallend zijn de twee ingebouwde camera’s aan de voor- en achterzijde van de tablet. Daarmee kun je videoconferences houden en filmpjes maken, om deze vervolgens te bewerken in iMovies voor iOS, een app die tegen een meerprijs in de App Store beschikbaar is. Leuk voor liveshows is de mogelijkheid om de iPad aan te sluiten aan een HDTV of projector. Deze videoconnectie wordt overigens niet standaard bijgeleverd, maar is ook apart verkrijgbaar.

Interessanter voor muzikanten is dat Garageband, de standaard muziekstudio voor de Mac, nu ook verkrijgbaar is als app voor de iPad. In Garageband kun je tot maximaal 8 audio- en miditracks opnemen. Verder wordt de app geleverd met verschillende instrumenten en effecten, waaronder een synthesizer, een piano, een gitaar en een gitaarversterker. Uiteraard maakt Garageband volop gebruik van het aanraakscherm, zodat je direct kunt beginnen met muziek maken. Een andere coole feature is dat projecten kunnen worden geladen in Garageband voor de Mac.

De prijzen blijven gelijk aan de eerste versie van de iPad. Tip: de eerste versies van de iPad worden nu nog even snel tegen sterk gereduceerde prijzen verkocht.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>