Apple lanceert iLife ’11 – nieuwe features voor GarageBand

Apple heeft iLife ’11 uitgebracht voor de Mac. Dit softwarepakket bestaat uit iMovie, iPhoto en het voor muzikanten interessante GarageBand. Voor de gebruikers van de sequencer GarageBand heeft de hardwarefabrikant een aantal leuke nieuwe features in petto, met onder andere Flex Time, Groove Matching en nieuwe simulaties van gitaarversterkers en -effecten.

Met Flex Time en Groove Matching belooft Apple twee krachtige gereedschappen voor het corrigeren van de timing van opnames van instrumenten en het maken van de perfecte groove. Flex Time is voor het corrigeren van één track die uit de maat loopt met de rest van de tracks. Dit werkt eenvoudig door de wave van de te corrigeren track te slepen, totdat deze in de maat loopt met de rest van de tracks.

Als je opnames allemaal van elkaar verschillen qua timing dan kun je met Groove Matching een spoor als Groove Track aanwijzen. Deze is dan leidend voor de rest van de tracks. De overige tracks nemen de timing aan van de Groove Track, zodat het geheel goed klinkt.

GarageBand heeft 7 nieuwe simulaties van gitaarversterkers en 5 nieuwe stompbox-effecten. Deze kun je naar harte lust combineren totdat je het gewenste elektrische gitaargeluid hebt.

Voor beginnende muzikanten zijn wellicht How Did I Play en de nieuwe gitaar- en pianolessen interessant. Met How Did I Play kun je je eigen (keyboard-) spel opnemen en achteraf analyseren welke noten je goed en fout speelde.

Apple iLife ’11 wordt geleverd bij de aanschaf van een nieuwe Mac. Gebruikers van oude Macs kunnen upgraden voor €49.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>