Akai SynthStation49: groot midi-keyboard voor iPad en pc

Akai introduceert de multifunctionele SynthStation49 midi-keyboard voor de iPad. Dit keyboard ziet er niet zo portabel uit, maar lijkt wel zeer goed speelbaar met de grote toetsen en knoppen. Akai richt zich hiermee op de thuismuzikant of de artiest die graag live-performances geeft met de iPad. En je kunt hem ook op de computer aansluiten.

De midi-keyboards van Akai krijgen meestal goede kritieken, dus met de speelbaarheid van de SynthStation49 zal het wel goed zitten. Het aanslaggevoelige keyboard is voorzien van 49 toetsen, 9 MPC-achtige drumpads, een pitch- en modulatiewiel en een aantal knoppen om een sequencer te bedienen. Met de usb- en midipoort kun je hem aansluiten op de computer. Ook is hij voorzien van een ingebouwde geluidskaart met ¼” TRS stereo-outputs voor het aansluiten op stereomonitors en een aansluiting voor een hoofdtelefoon.

Het keyboard heeft een dock waarin je de iPad plaatst en aansluit. In eerste instantie is de SynthStation bedoeld voor de SynthStation app van Akai zelf, maar met behulp van de net geïntroduceerde midifunctionaliteit voor de iPad (iOS CoreMIDI) kun je ook muziekapplicaties van andere softwaremakers bedienen.

De prijs is nog niet bekend. Meer informatie over de SynthStation vind je op de website van Akai.

Via: Create Digital Music

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>