Actie Spicy Guitar: betaal wat je wil

Keolab heeft tot 22 september a.s. een speciale actie voor Spicy Guitar. Je mag tijdelijk zelf de prijs bepalen voor deze gitaarsynthesizer, met een minimum bedrag van € 15. Na deze promotie betaal je € 150.

Spicy Guitar is een emulatie van negen akoestische gitaren. Het bespelen van Spicy Guitar werkt met het midi-keyboard. Je kunt enkele noten spelen of akkoorden. Bij het spelen van akkoorden op het midi-keyboard zoekt het programma het bijbehorende gitaarakkoord in zijn akkoordenbibliotheek en speelt het af.

De gitaren in Spicy Guitar zijn gemodelleerd, dus niet gesampled zoals ook wel veel gebeurt. Het nadeel van de modeltechniek is dat de software veel van de processor kan vergen.

Akoestische of analoge instrumenten zijn zeer lastig na te bootsen met software. De onderstaande video laat zien dat Keolab aardig dichtbij komt met deze emulatie van de akoestische gitaar:

Op het forum van KVR is er een discussie over dit product met een aantal (positieve) reacties van gebruikers. Meer informatie over dit programma en een demo vind je op de website van Spicy Guitar.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>