Freemasons demonstreert parallelle effecten in Reason 7

James Wiltshire van Freemasons demonstreert in deze video de voordelen van parallelle effecten met behulp van Reason 7. In Reason 7, dat op 30 april aanstaande wordt uitgebracht, is de toepassing van parallelle effecten als compressie nog eenvoudiger geworden met behulp van de mixer die is geïnspireerd op de beroemde SSL-mixconsole.

Freemasons verbetert zijn danceproducties door een kopie van bijvoorbeeld de drumtracks van een nummer te maken om daar vervolgens effecteb als een compressor of saturator op te zetten. Deze mixt hij met de originele audio, zodat drums enorm groot klinken. Deze compressortechniek staat ook wel bekend als parallelle compressie en is volgens James Wiltshire ook goed toe te passen bij andere effecten als galm. Uiteraard is deze techniek ook van toepassing als je met andere software werkt als Ableton Live, Logic of Cubase.

Share

Dit bericht is geplaatst in Tips & trucs en getagd , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>