Waves komt met eerste synthesizer: Element

Waves Element

Waves heeft met Element zijn eerste synthesizer gelanceerd. Dat is toch wel verrassend omdat deze softwaremaker vooral beroemd is om zijn vele uitstekende effecten plug-ins. Element is een virtueel analoge synthesizer. Dat is op zich niet zo bijzonder, de concurrentie op dit gebied is momenteel gigantisch. Je moet momenteel als softwarefabrikant van goeden huize komen om je in deze markt te wurmen. Waves heeft als grote voordeel dat het in de loop der jaren een uitstekende reputatie heeft opgebouwd met zijn effectenrange.

Element ziet er eenvoudig uit, maar heeft wel prima mogelijkheden aan boord. Deze synthesizer heeft onder andere twee oscillatoren met een unison, sub en pulse width modulation (pwm), een filter, vier lfo’s een extra envelope en een modulatiematrix. Het geluid kan worden verbeterd met een equaliser en een effectensectie met een delay, reverb, chorus, bit crusher en een distortion.

De interface van Element is lekker overzichtelijk gehouden, met alle knoppen en parameters op één pagina. Deze synthesizer doet mede door de sequencer/arpeggiator onderin wel een beetje aan Thor denken van Reason. Door de eenvoudige interface lijkt deze synthesizer ideaal voor beginners, of om even snel een geluid in te draaien.

In de onderstaande video wordt Element geïntroduceerd door de producer/engineer Yoad Nevo, die nauw betrokken is bij de productie van deze nieuwe plug-in van Waves. Hij maakt even snel een track met Element en geeft onderweg ook nog een paar leuke tips om je tracks wat op te leuken:

Element is nu verkrijgbaar tegen de introductieprijs van 99 dollar, wat redelijk lijkt voor wat het is. De uiteindelijke verkoopprijs wordt 200 dollar, dat is niet echt een koopje.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>