Vince Clarke start videoserie over zijn analoge synthesizers

Veel softwaresynthesizers zijn gebaseerd of ge├»nspireerd op de vroegere hardware-synthesizers uit de jaren ’70 en ’80. Hoe maakten muzikanten in die jaren het elektronische geluid voor hun albums? De popmuzikant en synthesizerpionier Vince Clarke, bekend van de bands Depeche Mode en Erasure, heeft een video op zijn site geplaatst waarin hij vertelt over de analoge synthesizers die zijn gebruikt bij het maken van de albums. Hij belooft later nog meer video’s te plaatsen.

Clarke bezit nog altijd een indrukwekkend arsenaal aan hardware in zijn studio. In deze eerste video kun je zien hoe hij snel verschillende geluiden uit de Pro-One synthesizer haalt, een instrument dat hij in het begin van de jaren ┬┤80 heeft gekocht. Deze Pro-One van de fabrikant Sequential Circuits beschikt niet over geheugen voor het opslaan van presets. Volgens Clarke is het voordeel daarvan dat ieder geluid dat je er uithaalt door aan de knoppen te draaien in wezen uniek is. Het grote nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je alle instellingen van de knoppen in een schriftje moet schrijven als je een geluid live tijdens een optreden wilt gebruiken.

Via: Waveformless

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>