Synapse Audio lanceert Antidote RE voor Reason

Synapse Audio Antidote RE

Synapse Audio heeft Antidote gelanceerd, een Rack Extension voor Reason. Deze synthesizer ziet er op het oog misschien eenvoudig uit door de lekker compacte interface, maar vergis je niet: hij klinkt fantastisch.

Synapse Audio heeft zich de laatste tijd gestort op het maken van Rack Extensions, het plug-in formaat voor Reason. Dit softwarebedrijf is onder meer de maker van Dune, een uitstekende VST-synthesizer. Een tijdje geleden maakte Synapse Audio op fora al bekend met een synthesizer bezig te zijn die als RE zou worden uitgebracht. De speculaties waren toen natuurlijk dat het om een RE-versie van Dune zou gaan. Maar nu Antidote is gelanceerd bleek niets minder waar te zijn.

Antidote is een krachtige virtueel analoge synthesizer met twee oscillators die beiden ondersteund worden door een suboscillator. De suboscillators voorzien het geluid van wat meer bas. Antidote heeft een modulatiematrix aan boord en verschillende effecten. De effecten kunnen ook worden losgelaten op externe audio, door aan de achterkant van de synthesizer een virtuele kabel door te trekken.

Antidote is erg allround. Bassen, leads, pads, speciale effecten, het is allemaal mogelijk. Ook geeft Antidote verrassend goede synthetische drumgeluiden.

Een belangrijk nadeel van Antidote en de Rack Extensions plug-ins in het algemeen is het forse cpu-gebruik ten opzichte van de instrumenten die standaard in Reason zitten. Zo kun je een beperkt aantal synthesizers in je Reason rack kwijt, heel wat minder dan vergelijkbare VST-instrumenten in andere sequencers. Het is te hopen dat Propellerhead Software dit exorbitant hoge cpu-verbruik oplost.

Ondanks het hoge cpu-verbruik is dit wel een Rack Extension die je als Reason gebruiker moet hebben. In de onderstaande audiodemo’s wordt Antidote gebruikt:

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>