Sonicprojects lanceert OP-X-PRO-II

Ben je op zoek naar het synthesizergeluid van de jaren ’80? Sonicprojects heeft de fantastisch klinkende  OP-X-PRO-II synthesizer gelanceerd. Deze vst-plugin is een uitbreiding van de OP-X-PRO, een emulatie van de analoge Oberheim OB-Xa. De OP-X-PRO-II kan overigens ook geluiden van andere oude analoge synthesizers weergeven, zoals de Roland Jupiter of de Moog.

Sonicprojects heeft vele verbeteringen aangebracht aan de OP-X-PRO-II, mede naar aanleiding van suggesties van gebruikers van zijn plugins. Nieuw zijn onder andere de toevoeging van een effectensectie (galm, delay), een nieuwe patch browser, een vernieuwde arpeggiator, een zelf-oscillerend filter en de toevoeging van een bright-mode voor het filter, 6, 8 en 12 stemmige polyfonie, midi-learn en extra golfvormen voor de LFO. Mac-gebruikers kunnen aan de slag met versie voor de gratis applicatie VFX. Een plugin-versie is voor de Mac helaas nog niet beschikbaar.

De OP-X-PRO-II klinkt geweldig. De synthesizer komt met meer dan 1.500 patches die handig zijn onderverdeeld in 32 banken. Naast de (verbeterde) geluiden van de vorige OP-X-versies zijn nieuwe patches toegevoegd. Je kunt een flink aantal patches beluisteren via audioclips op de website, check bijvoorbeeld de soms hilarische Famous Bank (I Want to Break Free). Ook is een demo beschikbaar om te testen in je sequencer.

OP-X-PRO-II is tijdelijk verkrijgbaar tegen de introductieprijs van $159 (€ 116). Meer informatie vind je op de website van Sonicprojects.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>