Sonic Charge lanceert µTonic 3 drummachine

Het nieuwe jaar begint goed bij Sonic Charge. De Zweedse vst-pluginmaker heeft µTonic 3 (“MicroTonic”) uitgebracht, de eerste update van deze drummachine sinds vijf jaar. Hoewel op het oog niet heel veel aan de software is gesleuteld, heeft Sonic Charge wel 20 nieuwe verbeteringen aangebracht. De update is gratis voor gebruikers van µTonic 2, een mooi kado van de Zweedse softwaremaker.

µTonic behoort al jaren tot de beste elektronische drumsynthesizer-plugins. De plugin speelt maximaal 8 drumgeluiden tegelijk af die tot in de finesse kunnen worden aangepast. Op zich kon µTonic nog wel een tijdje mee, maar met versienummer 3 is hij weer helemaal klaar voor de toekomst.

De belangrijkste vernieuwingen in vergelijking met µTonic 2 zijn de aangepaste stepsequencer, “drag and drop” voor midi-patterns en morphing van drumpatches. Bij de stepsequencer heeft de gebruiker nu de mogelijkheid om alle patterns tegelijk aan te passen via een matrix. Als het drumritme is gemaakt, dan kan deze nu direct naar de sequencer worden gesleept (“drag and drop”), een erg handige optie.

Met de sound morp-schuifknop kun je alle knoppen van je drumpatches tegelijk bedienen. Dit gaat zeker leuke, gekke effecten opleveren voor de tweakers onder ons.

Ben je niet zo’n tweaker? Probeer dan de unieke Patternarium presetgenerator voor µTonic op de website van Sonic Charge. Deze presetgenerator maakt willekeurige drumpatches en ritmes die je via de website kunt beluisteren en downloaden.

µTonic kost $99 (€75) exclusief BTW. Meer informatie en de demo vind je op de website van Sonic Charge.

µTonic µTonic
Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>