Samplr: innovatieve app voor iPad

Samplr

Samplr is een voorbeeld van de innovatieve manier waarop muziek met de iPad wordt gemaakt. Met deze sample-manipulatie app kun je lekker jammen met maximaal zes loops of stukjes audio. Met deze loops en audio kun je weer je eigen loops maken en hierop effecten loslaten, waaronder een filter, delay, galm en distortion. Zo is het mogelijk om de basis van een song te creƫren. In de onderstaande video wordt Samplr gedemonstreerd. Als je iPad gebruiker bent, houd dan je wachtwoord van je iTunes-account bij de hand, want de kans is groot dat je deze geweldige app meteen wilt kopen:

Standaard wordt een aantal loops meegeleverd met Samplr, maar interessanter is het om je eigen loops te gebruiken. Jammer genoeg kun je niet direct spontane audio-opnames maken in de app zelf.

De app biedt momenteel alleen ondersteuning voor wav-bestanden. Het uitwisselen van bestanden is wel wat omslachtig. Dit gaat via iTunes. Hopelijk biedt Samplr op termijn ook ondersteuning voor onder andere AudioCopy/AudioPaste, zodat loops ook eenvoudig uit andere apps kunnen worden gekopiƫerd.

Verder zou ik graag zien dat de gemaakte songs kunnen worden gerenderd naar een wav-bestand, zodat je deze direct in een sequencer kunt laden. Als je nieuw materiaal van Samplr in je favoriete sequencer wilt laden, dan zul je deze moeten opnemen door de iPad aan te sluiten op de geluidskaart. Dit kan kwaliteitsverlies opleveren.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>