Reason met Rack Extentions open voor ontwikkelaars plug-ins vanaf zomer 2012

Uhbik Rack ExtentionPropellerhead Software heeft vandaag op de Musikmesse in Frankfurt aangekondigd dat Reason vanaf deze zomer opengesteld wordt voor ontwikkelaars van externe plug-ins. Dit is groot nieuws omdat de softwareontwikkelaar uit Stockholm de afgelopen tien jaar altijd heeft gezegd dat dit nooit zou gebeuren. Propellerhead heeft hiervoor een eigen plug-in-formaat ontwikkeld: Rack Extentions.

Met Rack Extentions worden de externe plug-ins naadloos geïntegreerd in het Reason Rack, zie de bijgevoegde afbeelding bij dit artikel van een effect van de plug-in-maker u-he. De plug-ins kunnen worden voorzien van CV-in en CV-out, dat is goed nieuws voor de virtuele kabeltrekkers onder ons. Rack Extentions wordt toegevoegd aan Reason 6.5. Deze update is gratis voor gebruikers van Reason 6.

Ontwikkelaars die hebben toegezegd een Rack Extentions-versie van hun plug-ins te maken zijn onder andere Korg, Sugar Bytes, Peff, Softube, GForce, Sonic Charge en u-he. Dit zijn niet de minsten, dus dat is zeer hoopvol te noemen. Propellerhead is in gesprek met andere ontwikkelaars om ze te interesseren voor dit nieuwe plug-in-formaat, meldt Create Digital Music.

Musotalk interviewt Propellerhead CEO Ernst Nathorst Böös over Rack Extentions:

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>