Reaper 4 gelanceerd

Reaper 4Cockos heeft Reaper 4 gelanceerd. Reaper is een goedkoop alternatief (vanaf $ 60, € 42) voor traditionele digitale audio werkstations (DAW) als ProTools, Cubase, Sonar en Logic. Het programma is relatief zeer klein, zodat je het zelfs op een usb-stick kunt installeren.

Het aardige aan de ontwikkeling van Reaper is dat het heel vaak updates krijgt. Zo krijgt het programma door het jaar heen telkens weer nieuwe opties waarmee je direct aan de slag kunt.

Zo is het verschil met Reaper 3 niet heel schokkend te noemen. Nieuw zijn onder andere de pitch envelopes waarmee je de toonhoogte van audio kunt bijstellen, manipuleren en corrigeren, verbeterde ondersteuning voor surround geluid met de ReaSurround plug-in, een Project Bay waarmee je per project kunt instellen welke media en effecten je gaat gebruiken, en de MIDI is verbeterd zodat je eenvoudiger arpeggio’s en melodielijnen kunt maken met behulp van verschillende voorgeprogrammeerde toonladders (scales) en akkoorden.

Meer informatie over Reaper 4 vind je op reaper.fm.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>