PG-8X: gratis VST-instrument geïnspireerd op Roland JX-8P synthesizer

PG-8X door Martin LüderEen maand geleden heeft Martin Lüder op het forum van KVR zijn PG-8X onthuld, een gratis VST synthesizer die is geïnspireerd op de Roland JX-8P synthesizer uit de jaren tachtig. De forumleden van KVR zijn behoorlijk enthousiast over Luders’ synthesizer. Dat is ook te zien aan de enorme groei van het aantal berichten in de betreffende thread.

Het enthousiasme valt goed te begrijpen, want deze VST-plugin klinkt erg goed. Lüder probeert met zijn PG-8X niet alleen de interface van de PG-800 programmeermodule van de Roland JX-8P te benaderen, maar ook zoveel mogelijk het geluid. De synthesizer wordt met behulp van het programma SynthEdit en zelfgeschreven code in Assembler en C++. De zelfgeschreven code zorgt voor het geluid.

De PG-8X verkeert nu nog in het beta-stadium, maar je kunt hem nu al downloaden en bespelen. Momenteel wordt de synthesizer geleverd met 16 voorgeprogrammeerde geluiden. Dus het is echt een plugin voor als je het leuk vind om je eigen geluiden te programmeren.

Meer informatie over deze VST vind je op Martin Lüders’ VST site.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>