Nieuwe synth van H.G. Fortune: Alphatron

Als H.G. Fortune een nieuwe vst-synthesizer aankondigt dan kun je ervan uitgaan dat hij anders dan anders is. Dit geldt ook voor zijn nieuwe creatie Alphatron, geïnspireerd op de oude Moog en Prophet synthesizers.

De Alphatron is voorzien van twee basis oscillators met de bekende golfvormen van de oude analoge synthesizers (zaagtand, omgekeerde zaagtand, driehoek, puls), plus een extra oscillator met louter digitale golfvormen. De derde oscillator moet de synthesizer mogelijkheden geven die zijn analoge voorgangers ontberen. In de onderstaande workshop van H.G. Fortune zie en hoor je hem in actie:

Voor beginners zal de interface behoorlijk overweldigend zijn, maar de voorgeprogrammeerde klanken (presets) zijn zeker bruikbaar in verschillende muzikale genres. Zoals altijd heeft H.G. Fortune een gratis versie beschikbaar, met minder mogelijkheden, zodat je uitgebreid kunt testen of hij wat de klank betreft aan je verwachtingen voldoet.

De Pro-versie met alle mogelijkheden en meer voorgeprogrammeerde klanken kost 29 euro. Meer informatie over Alphatron vind je op de website van H.G. Fortune.

Via: rekkerd.org

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>