Nieuwe MacBook Pro krijgt supersnelle Thunderbolt I/O technologie

MacBook Pro nu met ThunderboltApple heeft de specificaties van de nieuwe MacBook Pro’s bekend gemaakt. Naast de verwachte upgrades van de cpu en grafische chip is het grootste nieuws wellicht dat de laptops worden voorzien van Intels Thunderbolt I/O-technologie.

De MacBook Pro 13-inch is beschikbaar met de dualcore-versies van de Intel Core i5 en de Intel Core i7. De 15- en 17 inch modellen worden uitgerust met de Intel Core i7 quadcore processors. De grafische chip en de cpu zijn samengevoegd op één chip. De processors zijn standaard voorzien van Hyperthreading, waardoor het aantal cores virtueel wordt verdubbeld. Daarmee zijn de laptops volgens Apple tot twee keer zo snel als de voorgaande serie van de MacBook Pro.

Naast de bekende firewire 800 en usb-poorten is de MacBook Pro nu ook voorzien van een Thunderbolt I/O-poort. Deze Thunderbolt-poort biedt een data-overdrachtssnelheid van maar liefst 10 gigabit per seconde. Dat is twee keer zo snel als usb 3.0 en ruim 20 keer sneller dan usb 2.0.

Thunderbolt is niet alleen goed nieuws voor mensen die veel met video werken, maar zeker ook voor audiobewerking. Aan de kleine poort kunnen meerdere apparaten worden aangesloten en kan razendsnel data van de laptop naar een externe harde schijf of NAS worden gekopieerd. Ook kunnen audio-interfaces die zijn voorzien van Thunderbolt veel meer inputs en outputs aan, cool voor het opnemen van grote orkesten onderweg!

Volgens AppleInsider heeft Apple tot 2012 exclusief het recht gekregen om Thunderbolt uit te rollen. PC-gebruikers moeten geduld hebben tot de lente van 2012. Nu is het alleen wachten op apparaten die met Thunderbolt overweg kunnen…

Via: Create Digital Music

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>