Griid: stuur Ableton Live aan met je iPhone of iPad

Voor de sequencer Ableton Live bestaan verschillende hardware-controllers voor live-sets als de APC40 en de APC20 van Akai of de Novation Launchpad. Deze hardwarecontrollers hebben er nu op het livepodium een geduchte concurrent bij met het programma Griid voor de iPod Touch, iPhone en iPad. Griid is sinds een paar dagen beschikbaar in de App Store en lijkt door de relatief lage prijs ($ 25) haast een no brainer als je de beschikking hebt over deze mobiele hardware van Apple.

Met Griid wordt het touchscreen van de mobiele hardware van Apple omgetoverd in een controller voor de Session View van Ableton Live 8.1.x dat op je computer draait. Op het touchscreen kun je je clips lanceren, door je clips scrollen en in- en uitzoomen op je sessie zodat je het overzicht bewaart.

In de onderstaande video jamt Raw Hedroom van Trapez met behulp van Griid (iPad rechts in beeld) voor het lanceren van Ableton Live clips, een Moog Voyager synthesizer en TouchOSC (iPad links):

Mogelijk kun je met de iPhone en iPod Touch tussen het publiek je clips lanceren, terwijl je in de andere hand de microfoon in de hand houdt. Maar op het podium biedt het grotere scherm van de iPad de meeste mogelijkheden voor de podiummuzikant.

Griid komt in drie smaken: Grid Lite, Griid (voor iPod en iPhone) en Griid Pro (voor de iPad). Momenteel werkt het alleen samen met Mac OS, aan Windows wordt gewerkt. Griid Lite is gratis, zodat je kunt testen of het programma werkt bij je eigen setup met Ableton Live.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>