DSI Mopho VSTi Editor uitgebracht voor Windows

Mopho VSTi EditorDe DSI Mopho is een uitstekend klinkende analoge synthesizer, maar door het beperkt aantal knoppen op de behuizing is hij wat omslachtig te programmeren. Als je wat dieper in deze synthesizer wilt duiken dan het tweaken van de cutoff en resonance van de voorgeprogrammeerde geluiden (presets), dan ben je aangewezen op de bijbehorende Mopho Editor van Sound Tower. Deze editor werkt echter niet zonder bugs en is bovendien niet bruikbaar in je sequencer als VST-plug-in. Het is jammer dat Dave Smith Instruments daarmee zijn gebruikers in de kou laat staan, want de Mopho verdient beter.

Matti Kotala van MKDR heeft hiervoor een oplossing bedacht met zijn DSI Mopho VSTi Editor voor Windows. Deze VST-plug-in kost slechts 10 euro en is zeer gebruiksvriendelijk. Natuurlijk kun je via de DSI Mopho VSTi Editor direct je eigen geluiden programmeren, maar je kunt ook een preset kiezen op de DSI Mopho en deze tweaken in de VSTi Editor. De parameters zijn volledig te automatiseren in je sequencer.

Momenteel is de gebruikersinterface behoorlijk groot zodat hij alleen bruikbaar is op beeldschermen met hogere resoluties. Check dus eerst even de demo, ook om te kijken of hij met je sequencer werkt. MKDR hoopt binnenkort met een kleinere interface te komen zodat je deze editor ook op je laptop kunt gebruiken.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>