Doepfer Dark Energy II nu al uitverkocht

Doepfer Dark Energy II

De Dark Energy II synthesizer van Doepfer is pas in de verkoop gegaan, maar de eerste productieserie is nu al niet meer verkrijgbaar via de website van de synthesizerfabrikant. Mogelijk is hij nog wel bij de verschillende dealers te krijgen, meldt Doepfer.

De Dark Energy II is een interessante optie om ook eens een analoog geluid in je mix te krijgen. De Dark Energy II is een monofone analoge synthesizer en eenvoudig te integreren met je digitale audiowerkstation via de usb-poort. Deze synthesizer kost 428 euro.

In de eerste versie van de populaire Dark Energy wordt een elektronische component gebruikt die niet meer wordt geproduceerd. Daardoor was Doepfer gedwongen om een nieuwe versie van de Dark Energy te bouwen. De Dark Energy II klinkt daardoor niet hetzelfde als zijn voorganger. Onder andere de filter en de voltage controlled oscillator (VCO) zijn verschillend. De VCO nu gebaseerd op een sawtooth in plaats van een triangle. De filter is nu een 12 dB lowpass in plaats van een 24 dB.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>