Crystal beschikbaar voor iPad/iPhone/iPod Touch

Green Oak Crystal is nu beschikbaar voor de iPad, iPhone en iPod Touch. Crystal behoort al jaren tot de beste gratis synthesizers voor de desktop. Deze mobiele versie is met $0,99 (€0,75) overigens ook niet al te duur.

De synthesizer heeft verschillende synthesetechnieken aan boord, waaronder subtractief, granular (klein stukje van een golfvorm), wave sequencing en frequentiemodulatie (FM). Verder beschikt het over een flink aantal effecten en modulatiemogelijkheden. Je kunt Crystal bespelen via de speciale 1-octaafs keypad.

Binnenkort komt Green Oak met de meer uitgebreide Crystal XT die tegen een meerprijs  ondersteuning biedt voor de uitwisseling van patches met de desktopversie, en midikeyboard input via de camera-adapter. De midikeyboard-input wordt door Apple sinds kort vanaf OS 4.2 ondersteund.

In de onderstaande video wordt Crystal gedemonstreerd:

Een andere, meer uitgebreide demonstratie:

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>