Chordify ript akkoorden van populaire liedjes

Tijdens het Noorderslag Festival in Groningen is de website Chordify gelanceerd. Met Chordify kun je de akkoorden van populaire liedjes opsporen. Dat is niet alleen handig voor coverbandjes, maar ook voor het zoeken naar interessante akkoordenschema’s voor je eigen composities.

Chordify kan akkoorden van liedjes weergeven die op SoundCloud of YouTube staan, of van liedjes die op je computer staan. De video loopt gewoon mee via de site zelf. Ook kunnen loops in de song worden gemaakt om telkens opnieuw af te spelen. Handig om een stukje te oefenen dat je nog niet onder de knie hebt, of om de akkoorden van een bepaald gedeelte van de song te zien.

Gitaristen kunnen ook de bijbehorende grepen voor hun instrument bekijken. Het zou helemaal fantastisch zijn als Chordify ook meteen de midi van de songs ter download beschikbaar stelt, zodat je het akkoordenschema direct in een sequencer kunt importeren. Maar ook zonder deze feature is het echt een leuke tool voor muzikanten en componisten.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>