Auria: DAW voor iPad met effecten gebaseerd op VST’s

WaveMachine Labs heeft Auria aangekondigd, een digitale audio werkstation (DAW) voor de iPad. Auria kan tot 48 audiotracks aan en zou tot wel 24 tracks tegelijk op kunnen nemen, niet slecht gezien de hardwarespecificaties van de tablet. Midi wordt niet ondersteund. Interessant is dat Wave Machine Labs een aantal makers van VST-effecten heeft benaderd voor de effectensectie. Zo kun je effecten van onder andere PSP Audioware en onze eigen FabFilter gebruiken om je tracks mooier te laten klinken. Auria komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 uit en zal ongeveer 50 dollar kosten.

Helaas betekent dit niet de doorbraak van de VST-plug-in op de iPad. Deze plug-ins zijn momenteel niet mogelijk op iOS vanwege het door Apple verplichte gesloten karakter van de apps. Iedere DAW voor iOS kan daardoor alleen overweg met interne effecten, externe plug-ins zijn niet mogelijk. De iPad zal dus voorlopig eerder een verlengstuk dan een complete vervanging van je desktop of laptop zal blijven.

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>