Aurex Launchpad Sequencers voor Ableton Live

De Novation Launchpad kun je gebruiken als een step-sequencer in Ableton Live. Novation heeft daarvoor een patch uitgebracht voor gebruikers van (het prijzige) Max for Live, maar met een beetje creativiteit kan dit ook zonder deze add-on. De Belgische minimal techno en elektro-artiest Aurex DJ heeft hiervoor een viertal oplossingen bedacht, en biedt deze aan op zijn website.

De Aurex Launchpad Sequencers bestaan uit 8-Step, Troxic, Masher en SampleDeck. Deze worden aangeboden in de vorm van Live Sets, het bestandsformaat van Ableton Live.

De 8-Step sequencer is een melodische step-sequencer, waarmee je kunt experimenteren met geluid en melodie├źn. Troxic is een drummachine waarmee je live kunt spelen met 38 samples. Natuurlijk kun je ook je eigen samples laden. In de onderstaande video demonstreert Aurex Troxic:

Masher is een effectensequencer waarmee je tracks door de mangel kunt halen. En met Sampledeck kun je realtime samplen en remixen.

Meer informatie over deze step-sequencers vind je op de website van Aurex. Eventueel kun je hier ook een donatie doen als deze goed bevallen.

Via: rekkerd.org

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>