Ableton kondigt Live 9 aan

Ableton heeft Live 9 aangekondigd voor het eerste kwartaal van 2013. Een presentatie van alle features staat nu op de website van Ableton.

Tot de meest aansprekende verbeteringen behoren de opname van automatisering in Session View, de nieuwe Glue compressor, een complete vernieuwing van de EQ Eight equaliser met verbeterde filters, vernieuwing van de gebruikersinterface van de compressor waarbij de invloed op het geluid beter in beeld wordt gebracht, een nieuwe browser, Drums-to-MIDI en Harmony to MIDI, waarmee je idee├źn voor liedjes kunt inzingen en converteren naar midi, en Max for Live zit inclusief een convolution reverb standaard in de Live 9 Suite. In de onderstaande video worden een aantal belangrijke features belicht:

Naast de verbeteringen in de software heeft Ableton een nieuwe midicontroller ontwikkeld: Push. Deze midicontroller wordt gemaakt door Akai en wordt in de onderstaande video gepresenteerd:

Share

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>